Éjjel a baktériumok szörnyekké változnak

Nekünk fontos az Ön védelme!

… és minden közhelyben van némi igazság.

 

“Még egy páciens sem halt meg a székemben…

… de láttunk már olyan rendelőt, amit bezártak az alapszintű infekció kontrollbeli hiányosságok miatt. A fertőzések megelőzése nem csak a maszkviselésről vagy az eszközök megfelelő tisztításáról szól, hanem a kezelőegységről is.

Ha a higiéniai protokollok nehezen követhetők, időigényesekké válhatnak, ami Önnek idő és energia. Sőt mi több, az Ön felelőssége, hogy fenntartsa az alapvető higiéniát a saját, csapata és páciensei védelmében.

A legkorszerűbb kezelőegységek biztosítják Önnek a minimum 20 mm-es belső légrést. Ez esszenciális, a vízvisszaszívás és a keresztfertőzések kockázatának elkerüléséhez, különösen a rendelőn belüli különböző kezelőegységek között.

Másik fontos pont az automata, beépített fertőtlenítő-rendszer a kézidarabok és szívócsövek számára, amellyel értékes időt spórolhat.

 

Kézidarab tömlők tisztításának ideje naponta

     

 Manuális módszer

2 perc öblítés az első páciens előtt

20 mp öblítés minden páciens után x 8 páciens

2 perc öblítés minden nap végén

= 6,5 perc naponta

 

Automata módszer

Havonta körülbelül 2,5 órát spórolhat!

Egyre fontosabb téma

Az infekció kontroll egy növekvő relevanciájú témakör a fogászati rendelőkben az egész világon. A hatékony higiéniai koncepció egy jól szervezett rendelő védjegye, és a páciensek egyik alapvető elvárása. Az orvosok, asszisztensek és páciensek védelme érdekében a Dentsply Sirona olyan fertőzésmegelőző-rendszert fejlesztett, amely szigorúan követi a legkomolyabb követelményeket.

Fertőzések megelőzés a kezelőegységekben:
Nagyon könnyű biztonságban maradni

Biztonság egyszerűen

Nem kell, hogy bonyolult és időigényes legyen az általános előírásoknak és útmutatásoknak megfelelni az infekció kontroll témakörében. A hatékony, intuitív és gyors folyamatok biztosításáért a Dentsply Sirona átfogóan továbbfejlesztette kezelőegységeit. Megkönnyíti a rendelői csapat életét az intelligens, automata átöblítési és tisztítási folyamatokkal, valamint a kezdetektől fogva elkerüli a keresztfertőzések kockázatát a kéz-nélküli használattal.

Beépített fertőtlenítő-rendszer

A beépített fertőtlenítő-rendszer biztonságot és folyamatos fertőtlenítést biztosít. Automatikusan adagolja a megfelelő mennyiségű Dentosept fertőtlenítő folyadékot a kezelőegység vízjárataiba, így a készülék vizében lévő baktériumok mennyisége mindig a lehető legalacsonyabb. A rendszer beépített légréssel is el lett látva a DIN EN 1717 szabályozásnak megfelelően. Ez alapvető fontosságú a vízvisszaszívás és a keresztfertőzések kockázatának elkerülése érdekében. Kezelőegységeink szintén rendelkeznek a Víz- és Gázhasználatért Felelős Németországi Szövetség (DVGW) által kiadott teszt-bizonyítvánnyal.

Beépített tisztító adapterek

A vízjáratok rendszeres tisztításához és átöblítéséhez csak csatlakoztassa a tömlőket a beépített tisztító-adapterekhez. Együtt az automata programokkal, mint „Purge”, „Auto-purge” és „Sanitization”, a higiéniai folyamatok egyszerűek, biztonságosak és hatékonyak, optimálisan támogatva csapatát.

Automata átöblítés

A Dentsply Sirona kezelőegységekben elérhető az „Autopurge” program a vízjáratok napi átöblítésére, és a „Purge” program a kezelések utáni átöblítésre. Csak egy gombnyomás, és a gyors, egyszerű és biztonságos átöblítési folyamat végbemegy. Minden vízjárat egyszerre, automatikusan megtisztul.

Intenzív fertőtlenítés (Sanitization)

Másik előnye a beépített fertőtlenítő-rendszernek az intenzív fertőtlenítés funkció. A „Sanitization” program során minden vízjárat tiszta Dentosept folyadékkal kerül feltöltésre, amely harcol a belső lerakódások és a biofilm képződése ellen. Ha a Dentosept legalább 24 órán keresztül a vízjáratokban marad, optimális védelmet nyújt a biofilm ellen. A Dentsply Sirona havonta egyszer és hosszabb használaton kívüli időtartamok után javasolja.

Vízfunkció

Az önellátó vízellátás programmal folytathatja munkáját akkor is, ha a hálózati víz ideiglenesen nem használható fogászati kezelésekhez. A kezelést folytathatja a fertőzések kockázata nélkül.

Hatékony vízjárat fertőtlenítés: Dentosept S

Biztonságos – Anyagbarát – Környezetbarát
A Dentosept S egy hidrogén-peroxid alapú vízfertőtlenítő, amely évtizedek alatt bizonyította magas hatékonyságát. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a hidrogén-peroxid teljes mértékben vízzé és oxigénné bomlik le, a Dentosept S egy igazán környezetbarát anyag.

Hatékony szívótisztítás

Központi aspektus a rendelői higiéniában a megfelelő szennyvízkezelés. Hogy megelőzzük a kórokozók találkozását a rendelői csapattal vagy a pácienssel, a szívócsöveket és a fontos szennyvízjáratokat is rendszeresen tisztítani kell. A hatékony szívócsőtisztításhoz elérhető az automata átöblítés. Egyszerűen csak csatlakoztatni kell őket a beépített tisztító adapterekhez és egyetlen gombnyomásra elindul a folyamat.

Meggyőző felszíni tervezés

A Dentsply Sirona kezelőegységek esztétikai és ergonómiai tervezése, formája, anyagai és gyártása mellett szintén fontos előnyökkel bírnak az infekció kontroll területén.

Eltávolítható részek

Minden kritikus higiéniájú rész, mint a LEDview Plus lámpa fogantyúi vagy a tálcák, eltávolíthatók és termikusan fertőtleníthetők és/vagy sterilizálhatók, fokozva a keresztfertőzések elleni védelmet.

Sima felszínek

A felszínek sima és jórészt résmentes tervezése biztosítja a maximális fertőzés megelőzést, és gyorsan, könnyen tisztíthatók.
Ez vonatkozik a kárpitra is, köszönhetően az innovatív hőformázási technológiának a felszín különösen egyenletes és könnyen letörölhető.

Elkerülheti a keresztfertőzéseket a kéz-nélküli használattal

A kezelőegység legtöbb funkciója kéz nélkül irányítható. Ez már a kezdetektől fogva megelőzi a keresztfertőzéseket.

   

 Lábpedál

A szék és a kézidarabok teljesen működtethetők a lábpedálról.

  Beépített 4-állású lábkapcsoló

A lábpedál kiegészítéseként a kezelőegység szintén irányítható a szék alapjánál lévő 4-állású lábkapcsolóval. 

  LED operációs lámpa szenzor technológiával

A LED-es operációs lámpa könnyen beprogramozható a székpozícióknak megfelelően és kéz nélkül irányítható. 

 

 

További információ a DentsplySirona kezelőegységekről