Orthophos S (2D/3D)

Osztályában igazán sokoldalú készülék

Magas színvonalú 2D/3D hibrid röntgenkészülék széleskörű szolgáltatásokkal a mindennapi kezeléshez. Akár tisztán 2D készülékként vagy 3D modullal felszerelve, az Orthophos S egy megbízható partner, mely optimalizálja a mindennapi feladatokat. A CsI szenzor autofókusz funkcióval biztosítja a tiszta felvételeket még az anatómiailag bonyolult esetekben is. A védett technológiás Occlusalis harapásrögzítő automatikus pácienspozícionálást tesz lehetővé. A fogszabályozás területéhez az Orthophos S elérhető cephalometriás karral. A Dentsply Sironánál a jövőre való felkészülés fontos, így a cephalo kar és a 3D fejlesztés akármikor utólagosan is beépíthető.

 

Az Orthophos S készülék előnyei

Az Orthophos S-sel rendelője készen áll a széleskörű klinikai indikációkra 2D-ben és 3D-ben.

 • Éles, autofókuszált képek
  Anatómiailag bonyolult esetekben is a 2D CsI szenzor autofókusz funkciójával a legélesebb képet biztosítja a teljes területről.
 • Választható 3D volumenek
  5 x 5,5 cm-től egészen 11 x 10 cm-ig.
 • 3D az Ön igényeire szabva
  A Low Dose és HD funkciók segítségével 3D felvételeket készíthet akár már egy 2D röntgenfelvétel dózisával és HD felvételeket 80 mikrométeres felbontásig.
 • Cephalometriás kar jobb- vagy bal oldalra
  Cephalo felvételekhez opcionálisan rendelhető vagy bármikor utólagosan beépíthető.
 • Maximális kiszámíthatóság és reprodukálhatóság
  Köszönhetően az automatikus pácienspozícionálásnak a védett technológiájú occlusalis harapásrögzítőnek.
 • Biztonságos és bizonyított pácienspozícionálás
  Motoros halánték- és homloktámasz, automata fejméret mérés, fény lokalizátorok és erős fogantyúk

 

Autofókusz – Automatikusan a legélesebb kép

Bizonyosság a többet látásban: Nagy felbontású panoráma röntgenfelvételhez a jó fókuszáltság esszenciális. Az állcsontnak mindig a készülék éles képrétegébe kell essen. Ehhez az Orthophos többezer külön képet készít egyetlen felvételkor és automatikusan felismeri azokat a területeket, ahol az állcsont optimális pozícióban helyezkedik el. Ezeket egyetlen maximális élességű képpé alakítja, mindenféle közti lépés nélkül.

 
Cephalometriás felvétel

Az Orthophos S-nél lehetőség van cephalometriás kar felszerelése bármikor, akár utólag is. És, hogy biztosan illeszkedjen röntgenhelyiségébe választható jobb- vagy baloldali kivitelben.

Cephalometriás programok, melyek lefedik az összes orthodonciai igényt

Dedikált szenzorral készíthet laterális és szimmetrikus postero-anterior vagy antero-posterior felvételt, valamint carpus képet. A rossz pozíciójú fogak pontos helyzetének meghatározásához ugyancsak használható a 3D röntgenfelvétel.

 

Könnyű használat, biztonságos pozícionálás

Az orvos számára a röntgenkészülék használata két dologról szól: A lehető legszebb felvétel és a páciens kényelme. Az Orthophos Family mindkettőt biztosítja egyedülálló megoldásaival:

 • Intuitív felhasználói felület az EasyPad-del.
 • Automatikus pozícionáló elemek – occlusalis harapásrögzítő és a hárompontos fejtámasz.
 • Integrált fejméret meghatározás.

 

Pácienspozícionálás: Reprodukálható felvételek alapköve

Biztonságos kezelés, könnyű pozícionálás, magasminőségű felvételek – Ezekkel írható le legjobban a Dentsply Sirona occlusalis harapásrögzítője mögött. A védett technológiás harapásrögzítő automatikusan beállítja a páciens fejének korrekt dőlésszögét, gyorsan beállítja a pácienst az occlusalis síkra, és a hárompontos fejtámasszal valamint a feszes fogantyúkkal együtt működve stabil pozíciót biztosít. Végre elhagyhatja a szükségtelenné vált ellenőrző felvételeket.

 

Változatos 3D volumenek

A 3D-s technológia egyre inkább megalapozott a fogászati ​​rendelőkben világszerte. A pontosabb diagnózisok és a kezelés magyarázataihoz a 3D röntgensugarak számos előnnyel járnak. Látóterünket az Ön igényeihez igazítottuk. Kezdve az 5×5,5 cm-es FoV-vel endodonciai vagy egy implantos esetekhez, egészen a 11×10 cm-es FoV-ig a komplett fogazat és a felső légutak analíziséhez, eldöntheti melyik volumen a legmegfelelőbb az Ön számára. 

MARS a fényesség kiküszöbölésére

A fém idegentestek jelenléte nagy kihívást jelent a 3D felvételeknél. A 3D rekonstrukciónál a radiopak tárgyak árnyékolnak és csíkokat, sugarakat hoznak létre a röntgenképen. Ez különösen igaz a fémrestaurációkkal rendelkező páciensekre, ahol ezek az effektek megnehezítik a diagnózist. A MARS (Metal Artifact Reduction Software) csökkenti a fémek zaját a 3D felvételeken. Ez javítja a képminőséget és segíti a diagnózist, az azt nehezítő tényezők kiiktatásával.

 
HD mód (3D)

A DentsplySirona készülékek alapbeállításként SD (Standard Definition) módban üzemelnek kiváló egyensúlyban tartva a képminőséget és a dózisértékeket a mindennapi használathoz. Bizonyos indikációknál azonban, pl. gyökércsatorna lefutások, a HD (High Definition) mód megmutatja nekünk az összes szükséges részletet, egyetlen gombnyomásra.

 

Letölthető dokumentumok