Intraorális szenzor kiváló képminőséggel és diagnosztikai lehetőségekkel

A digitális intraorális röntgenek számos előnyt nyújtanak a rendelőnek, beleértve a jobb képminőséget, a gyorsaságot és a hatékonyságot. Az első Schick intraorális szenzort 25 évvel ezelőtt hozták piacra, megjelenése óta a Dentsply Sirona folytatta a fejlesztést, minden egyes sikeres generációnál az eredeti innovációra építve. A legújabb generáció – Schick AE – bizonyítottan 33 lp/mm elméleti felbontást nyújt. Az Advanced Exposure technológia segítségével, a képadatok feldolgozása és filterezése az élesség, fényerő és kontraszt terén láthatóvá teszik azokat az anatómiai szerkezeteket, melyek máskülönben nehezen elkülöníthetők. A képek azonnal módosíthatók, a pácienssel való megbeszéléshez és egyetlen gombnyomásra visszaállíthatók. Rendszerezési szempontból a szenzor egyik nyilvánvaló előnye, hogy nincs szükség a filmek fizikai tárolására.

Leonard Patella, D.D.S., egy általános fogorvos, akinek magánrendelője New Yorkban, Garden City-ben található. A fejlett képalkotási technológia kiemelten fontos a rendelőjében, mely tartalmazza a legújabb Dentsply Sirona intraorális szenzort, a Schick AE-t. A következő ajánlásban Dr. Patella ír saját tapasztalatáról a Schick AE szenzorral saját rendelőjében.

Az egyik megkülönböztető jegye a rendelőjének a technológia, ami házon belül elérhető. 3D képalkotást kínál pácienseinek a Dentsply Sirona Orthophos SL 3D Cone Beam CT-jével és a digitális fogászat kényelmét a CEREC rendszerrel. Intraorál felvételekhez sok éve digitális szenzorokat használ.

A Schick AE lényegesen több részletet mutat meg, mint elődei. Amint elkészül a felvétel, a részletesség páratlan. Ez különösen fontos, ha gyökércsatornákkal dolgozunk. A nagyobb kihívást nyújtó eseteknél szeretem a Schick AE szenzort használni, mert tisztábban láthatom a gyökeret, mint más szenzorokkal, anélkül, hogy további módosításokat kéne végrehajtanom a felvételen. A parodontális móddal is nagyszerű dolgozni. A dentalhigiénikusom gyakran használja a Schick AE szenzort teljes képalkotáshoz, szárnyas felvételekhez és kontrollhoz.

Az elmúlt években volt lehetőségem más rendszerekkel is dolgozni, beleértve a kórházit is, ahol oktatok, ami által széleskörű rálátásom van a Schick AE szenzor összehasonlításához. Egyszerűen fogalmazva, véleményem szerint nincs párja a röntgenfelvétel részletességét tekintve.

Kiemelkedő képminőség és diagnosztikai lehetőségek

Példa a képminőségre a Schick AE intraorális szenzor használatával.

A röntgen egy 17 éves fiatalemberé, akit több év kihagyás után kontrollra hívtunk a rendelőbe. A piros nyilak nagyon részletesen látható fogközti szuvasodást jelölnek. A kék nyíl egy kis területen lingualis szuvasodást mutat, amit nehéz lenne a szűrők nélkül észrevenni. A sárga nyíl rendkívül definiált csontszintet mutat. A használt szűrő a nálam alapbeállításon lévő „General Dentistry”, általános fogászati beállítás.

Szintén örülök az USB 3 kapcsolatnak, ami határozottan felgyorsította az adattovábbítást. A Dentsply Sirona lehetővé tette a szenzorkábel cseréjét házon belül, ami fokozott rendelői hatékonyságot és kényelmet biztosít. Mindig is szerettem a Dentsply Sirona hardware-ek gond nélküli integrálását a Sidexis 4 programba, és a Schick AE tökéletesen megfelelt az elvárásaimnak.

Egy másik tulajdonság amit értékelek, hogy nagyon alacsonyan tarthatom a dózist a pácienseim számára, miközben ugyanúgy láthatom a részleteket, mint más dupla vagy tripla dózist igénylő szenzorok esetén. Rendelőmben számos olyan páciens van, akik velünk vannak a 20 évvel ezelőtti nyitásunk óta. Néhány páciensem még gyermekként kezdett járni hozzánk, és most enyém a megtiszteltetés, hogy az ő gyermekeiket is a pácienseimnek tudhatom. Az, hogy követhetem és a lehető legalacsonyabban tarthatom a pácienseimnek adott dózist nagyon fontos a számomra, és a Schick AE szenzor segít elérni ezt a célt.

Bár a rendelőmben elég régóta használunk intraorális szenzorokat, még mindig van néhány orvos aki filmet használ, és az új páciensek akik hozzánk érkeznek gyakran elámulnak, hogy a röntgenfelvételük azonnal megjelenik a képernyőn. Ez olyasvalami, ami nagyon tetszik a pácienseknek. Az, hogy ilyen gyorsan megmutathatom a pácienseimnek a felvételeket, meggyorsítja a diskurzust a diagnózisról és a kezelési tervről, ami tovább építi a bizalmat.

Számos előnye van az intraorális szenzorok használatának és a Schick AE szenzor kategóriájában egyedülállóan kombinálja a rendszer tartósságát, a kiemelkedő képminőséget, a diagnosztikai lehetőségeket és a hozzáadott biztonságot a pácienseimnek a csökkentett besugárzással anélkül, hogy feláldozná a megfelelő diagnózishoz szükséges képletek láthatóságát.

Dr. Leonard Patella cikke

 

További információ az intraorális készülékeinkről

Intraorális röntgen család prospektus (magyar nyelvű)