Ergonómia

Kezelés tökéletes egyensúlyban

Az ergonómia úgy értelmezhető, mint egy határvonal az ember és a gép között. A napi munkavégzésben folyamatosan találkozik olyan helyzetekkel, ahol ez a kapcsolat Ön és készülékei között kulcsfontosságú a kezelés sikeréhez. A kezelőegység esszenciális szerepet tölt be, hiszen itt tölti munkaidejének legnagyobb részét. Ezáltal tehát ez a legfontosabb, hogy optimálisan illeszkedjen igényeihez. A Dentsply Sirona kezelőegységek számos megoldást kínálnak a kényelmes, fájdalom- és stresszmentes kezeléshez az orvosnak, a páciensnek és a csapat többi tagjának.

 

„Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden más semmit sem ér.”

Arthur Schopenhauer

 

A kezelési terület optimális elérése

A Teneo és Sirius készülékeknél elérhető motoros fejtámasz kulcstényező a sikeres kezeléshez szükséges lehető legjobb helyzet elérésében. A kezelési oldal optimális eléréséhez a motoros fejtámasz hossza és dőlésszöge is állítható a lábpedál segítségével, a kezelői felületen, vagy akár manuálisan is. 

 

Vertikális állkapocs-pozícionálás

A megfelelő pozícióhoz a vertikális állkapocs mindig ugyanabba a kezelési magasságba kerül, még különböző testalkatú pácienseknél is.

 

Kéz nélküli irányítás

A vezeték nélküli lábkapcsoló multifunkcionális irányítást tesz lehetővé az összes székfunkcióhoz. Kéznélküli irányítást tesz lehetővé az EasyTouch kezelőfelületen és a motoros gurulópulton.

Ezzel kevesebb odafordulás és mozdulat szükséges a kezelőfelület felé, valamint vezeték nélküli kialakítása lehetővé teszi az akadálytalan mozgást.

 

ErgoMotion

Az ErgoMotion a háttámasz és az ülőfelület közötti kombinált mozgást jelenti, amely megakadályozza a gerincre ható feszítést és nyomást. Ezzel páciense feje mindig ugyanott marad és nem szükséges a kezelési pozíció változtatásánál a fejtámasz újbóli beállítása.

 

Intuitív ülőpozíció

Hugo és Carl – Kulcsfontosságú elemek a Dentsply Sirona ergonómiai programjában

Az innovatív design és intelligens forma az orvosi ülőkéknél biztosítja a kényelmet minden kezelési helyzet során. Mindkét ülőke elérhető kétféle gázrugóval a felhasználó magasságnak megfelelően.

A Hugo (jobb) háttámasza dinamikus tartást nyújt hátának, miközben a Thermo kárpit csökkenti a hosszú kezelések során termelődő hőt.

A Carl (bal) 360°-ban forgatható háttámasza és ülőkéje maximális rugalmasságot nyújt asszisztensének.